آشپزی های من

آشپزی های من

کلبه آشپزی
آشپزی های من

آشپزی های من

کلبه آشپزی

این مطلب توسط نویسنده‌اش رمزگذاری شده است و برای مشاهده‌ی آن احتیاج به وارد کردن رمز عبور دارید.

ته چین بادمجان

این مطلب توسط نویسنده‌اش رمزگذاری شده است و برای مشاهده‌ی آن احتیاج به وارد کردن رمز عبور دارید.

سفره افطار را با آش رشته رنگین کنید

برای تهیه آش رشته ابتدا نخود ولوبیا قرمز ولوبیا چیتی را از شب قبل خیس کرده وچندین بار آب آن را عوض کنید.




مواد لازم برای تهیه آش رشته

  • نصف استکان نخود
  • نصف استکان لوبیا چیتی
  • نصف استکان لوبیا قرمز
  • عدس یک استکان
  • سبزی آش یک کیلو پاک کرده و خرد شده شامل (تره  / جعفری / گشنیز  / اسفناج / اگر اسفناج نبود  برگ چغندر
  • رشته آش  یک بسته بزرگ
  • پیاز درشت 3 عدد
  • سیر یک بوته
  • زردچوبه دوق سوپ خوری
  • نمک وفلفل قرمز وسیاه  به میزان لازم
  • نعنای خشک  به میزان لازم
  • کشک دو لیوان برای تزئین
  • سرکه در صورت تمایل که بعضی ها از کشک خوششون نمیاد از سرکه استفاده میکنن .
  • روغن به میزان لازم




طرز تهیه آش رشته



ابتدا حبوبات بجز عدس رو جداگانه و با یک قاشق زردچوبه میپزیم و کنار میگذاریم. حالا یک قابلمه نسبتا بزرگ را روی گاز گذاشته سپس سه عدد پیاز را خلالی یا نگینی بستگی به دوست داشتن خودتون داره خرد کرده وخوب  سرخ کنید تا طلایی بشه بعد دو سه قاشق زردچوبه به پیاز اضافه کرده وبلا فاصله دو ق سوپ خوری هم نعنا خشک اضافه می کنید وسریع یک پارچ آب داخل قابلمه ریخته تا نعنا وزردچوبه نسوزه سپس آب آش را اینجا اندازه کنیدو اون عدس خیس کرده را به مواد بی افزایید.   بعد که آب نعنا وپیاز وزردچوبه وعدس جوش آمد. سبزی آش را اضافه کنید. بگذارید تا سبزی وعدس خوب بپزه حدود نیم تا یک ساعت بستگی به سبزی داره که تازه باشه یا فریزی  وفتی سبزی پخت  و زیر دندان ساقه های جعفری نرم بود رشته ای  را که  از قبل  به سه نیم کردیم را  داخل آش ریخته با یک دست رشته را اضافه میکنیم با یک دست آش را هم میزنیم  تا رشته ها  به هم نچسبد یک هم میزنیم ودرب آش را گذاشته تا جوش بیاید وقتی جوش آمد درب قابلمه را بردارید و مقداری پیاز داغ این مرحله اضافه کنید طعم خوبی به آش میدهد وسپس حبوبات پخته شده را هم  به آش اضافه کنید. گاهی ملایم آش را هم بزنید وآش را بچشید اگه کم نمک بود کمی نمک اضافه کنید وفلفل را هم بریزید شعله گاز هم نباید کم باشه زیرا رشته به ته ظرف میچسبه  بگذارید تا آش خوب جا بی افتد  اگر احساس کردید آش کم آب هست میتونید بهش یک لیوان آب سرد یا یک لیوان آب ولرم اضافه کنید . وقتی آش جا افتاد در ظرف کشیده وآماده تزئین ... مقداری روغن در شیر جوش ریخته وسه ق نعنا و نصف ق چایخوری زرچوبه به نعنا اضافه کرده تا کمی سرخ شود ولی نسوزد از روی گاز کنار می گذاریم.. سیر را هم خوب شسته وبه دلخواه خرد یا میکس کرده را سرخ میکنیم تا طلایی بشه و آماده کنار می گذاریم اگر هم پیاز سرخ کرده دوست دارید به مقدار لازم درست کنید آماده بگذارید برای تزئین دیگه توی این پیاز داغ نباید زردچوبه بریزید زیرا بوی زردچوبه خوشایند نیست ..




نکات کلیدی برای تهیه آش رشته

  •  نکته 1 : چون عدس خیلی سریع میپزه با سبزیجات و پیاز داغ به آش اضافه میکنیم و حبوبات دیگه رو از قبل میپزیم.
  • نکته 2 :کشک هم به مقدار لازم  اگر از کشک پاستوریزه استفاده میکنید کمی اب سرد ریخته و بجوشانید. اگر کشک باز خوب واعلا هم از بیرون خریداری میکنید آنرا از قبل بجوشانید وبگذاریدخنک بشه  تا برای تزئین آماده باشه
  • نکته 3 :اگر احساس کردید آش سفت شده یک لیوان آب سرد اضافه کنید اگر باز هم سفت بود آب سرد یا ولرم اضافه کنید تا  رشته تان وا نرود ...
  • نکته 4 :چنانکه  آش شل بود وزیاد آب اضافه کردید بودید  می توانید دو قاشق سوپ خوری آردسفیدرا رقیق کنید وبه آش اضافه کنید .که من ترجیح نمیدم پس سعی کنید آب آش اندازه باشه تا از آرد استفاده نکنید. چون به نظر من بوی خامی میدهد....
  • نکته 5 :تمام حبوبات را بغیراز عدس  از شب قبل خیس کنید وچند بار آبش را عوض کنید  بعد از  5 /6 ساعت بعد آنها را پخته وکنار بگذارید.

 تزیین آش رشته


این آش ها با کشک و نعنا داغ و پیاز داغ  و زغفران دم کرده تزیین شده.


تزیین آش رشته


ناگت مرغ ترد وخوشمزه




معمولا وقتی تو سوپرمارکتها میروی ناگتهارا در کیسه های بزرگ  آماده برای سرخ کردن هست که معلوم نیست داخل اونها چه چیزی ریختن را مشاهده میکنید که بیشتر خرید را خانمهای کارمند  وآقایان مجرد خریداری میکنند وفکر میکنند چقدر خوبه که همه چی به این راحتی شده .اما از اون موقع ایی که غذا هایی به این آسونی در دسترس همگان قرار گرفته جز معده های  درب و داغون و گوارشهای نامطلوب چیزی نصیب مان نشده  . پس چرا خودمون با مواد تاره وسالم با دست پخت خودمون اینکارو  نکنیم اون موقع طعم واقعی ناگت را خواهیم چشید  واز سلامت تغذیه هم آگاهیم پس دست بکار شوید . امیدوارم خوشتون بیاد . 

   



مواد لازم :

  • مرخ چرخ کرده نیم کیلو فرق نمیکنه سینه مرع باشه یا ران 
  • پنیر پیتزا 150گرم 
  • پیاز 1 عدد 
  • سیر 3 حبه 
  • سس تند قرمز به مقدار کافی بستگی به تندی که دوست دارید 
  • نمک فلفل به مقدار کافی
  • پفک یک بسته متوسط 
  • پودر سوخاری یک استکان 
  • تخم مرغ دوعدد  
  • کنجد  5 یا 6 ق غذا خوری 
  •  خردل به دلخواه 


طرز تهیه 


مرغ چرخکرده .پنیر پیتزا  رنده شده وسیر وپیاز رنده شده سس تند ونمک وفلفل را یا خوب چنگ بزنید یا در غذا ساز دو دقیقه بزنید تا مواد حسابی مخلوط شوند  مواد چسبناکی بدست میاد  سپس برای ده ذقیقه در یخچال نگه داری کنید .




سپس پفک را خوب له کنید تا تقریبا مثل پودر سوخاری شود یک کمی درشت بود هم اشکالی نداره و کنجد را هم مخلوط پفک کنید .


تخم مرغها را هم خوب بزنید به اندازه نوک ق مربا خوری زعفران را در یک مقدار خیلی کمی آب جوش حل کنید به تخم مرغها اضافه کنید .

مواد ناکت را  از یخچال در آورده وبه اندازه یک گردو برداشته ومقداری آب سرد کنار دستتان بگذارید تا وقتی میخواهید از مواد ناگت بردارید دست خودتون را کمی نمناک کنید که مواد زیاد به دستتان نچسبد بعد با انگشت شستتون کمی ناکت را پهن کنید وبعد در پودر سوخاری غلطانده بعد در تخم مرغ زده وبعد در مخلوط پفک و کنجد میغلطانیم .

ودرروعن مایع که در ظرف کوچکی  ریخته ایم و خوب داغ شده  . انداخته و خوب سرخ میکنیم بهتر است زیره شعله متوسط باشه تا ناگت مان خوب ترد ومغر پخت شود . 




 .سپس در دیس چیده وهر مخلفاتی که دوست دارید کنارش چینده وبا نان باگت که کمی بر حسب ذائقه از خردل به روی نان باگت کشیده و ناکتها را با خیار شور گوجه وکاهو میل کنید بسیار لذیذ وخوشمزه است نوش جانتون .



.